Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

400 méter széles lavina zúdult le a francia Alpokban

2017.02.13. 13:46 Módosítva: 2017-02-13 20:22:42

Négy halálos áldozata van a hétfő délelőtti franciaországi lavinának, közölték a hatóságok, miután eredetileg úgy sejtették, hogy kilenc embert sodort el a lavina. A tragédia az Alpok franciaországi részén, Tignes-nél történt. Az egyik szerencsétlenül járt snowboardos a csoport vezetője volt.

A lavina, amely az első közlések szerint hatalmas, 400 méter széles volt, 2100 méteres magasságról indult, és egy pályán kívüli szakaszon söpört végig. A lavinát egy feljebb tartózkodó csoport indította el, áll a sípálya üzemeltetőinek közleményében. Az áldozatul esett csoport tagjai a snowboardjukkal a kezükben gyalogoltak a pályán kívüli területen, amikor elsodorta őket a lezúduló hó.

A négy halálos áldozat közül hárman egy család tagjai voltak: egy apa és két tizenéves fia veszett oda. A negyedik áldozat az ő hegyi kísérőjük volt, aki a francia hatóságok szerint egy tapasztalt szakember volt, értesült az Euronews. Egy ötödik embert kimentettek a hóból, őt ápolják, állapotáról még nem érkezett közelebbi információ. A négy áldozat mindegyike francia állampolgár.

Ez a mostani síszezon kezdete óta a legsúlyosabb baleset a lap szerint. A szezonban eddig 13 lavinabaleset történt, amelyekben 3 ember vesztette életét. Tavaly 45 lavinabaleset volt, 21 halottal, írja a BBC.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?