Árpád
-2 °C
3 °C

Pakisztán betiltotta a Valentin napot!

2017.02.13. 18:28 Módosítva: 2017-02-13 18:28:57

Bíróság tiltotta be Pakisztánban a Valentin napi ünneplést kormányépületekben és köztereken a fővárosban. A rendelet megtiltja az is, hogy a média reklámozza az ünnepet. A pakisztáni legfelső bíróság rendelete egy beadványra válaszolt, amely szerint a Valentin nap ellentétes az iszlámmal. A beadvány szerint a Valentin nap a szeretet leple alatt erkölcstelenséget, meztelenkedést és illetlenségeket reklámoz.

A tiltás nem vonatkozik ugyanakkor a boltokra és éttermekre, írja a BBC.

Pakisztánban az elmúlt évtizedben terjedt el a Valentin nap ünneplése. A tiltásnak tavaly már volt előjele, amikor a pakisztáni elnök kijelentette, hogy az országnak nincs szüksége a Valentin napra, mivel nem része az ország kultúrájának. 

A mostani rendelet Iszlamabadra vonatkozik, amely eszerint le van maradva a Valentin nap elleni küzdelemben. Észak-nyugat Pakisztánban már tavaly betiltották az ilyen üdvözlőkártyák és ajándékok árusítását. Peshawarban pedig tilos ünnepelni ezt a napot. Sajnos a rendeletet mindkét helyen hatályon kívül helyezték, mert népszerűtlennek bizonyultak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?