Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem a gumibottal megerőszakolt férfi volt az első

2017.02.14. 19:19

Újabb vádak érték azokat a rendőröket, akik gumibottal megerőszakoltak egy 22 éves férfit Párizsban, írja az MTI. A Mohamed nevű férfi azt állítja, hogy egy héttel a február másodikai eset előtt a négy rendőr közül három őt is ok nélkül bántalmazta. 

Február 2-án négy rendőr vett részt a Théo nevű férfi bántalmazásában. Bár az intézkedő rendőrök azt állították, hogy baleset történt és a verekedés közben került véletlenül a férfi fenekébe a gumibot, mindannyiukat felfüggesztette állásukból Bruno Le Roux belügyminiszter.

Az áldozat egyik barátja a L'Obs című internetes oldalnak nyilatkozva később, hogy egy héttel korábban őt is bántalmazták a rendőrök, és csak azért nem jelentette őket, mert félt, hogy elveszíti az új munkáját. Állítása szerint a rendőrök négykézlábra kényszerítették, megverték, koszos feketének nevezték és leköpdöstek, majd garázdaság miatt őrizetbe vették.

A francia belügyminiszter a vádak miatt a rendőrség felügyeleti szervéhez (IGPN) fordult, hogy megoldást találjanak a helyzetre. A gumibottal erőszakoskodó rendőrt jelenleg szexuális erőszakkal, a másik hármat csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítják.