A boncolásból nem derült ki Kim Dzsongun féltestvére halálának oka

2017.02.15. 18:30
A malajziai igazságügyi orvosszakértők nem tudták megállapítani, miben halt meg az észak-koreai vezető állítólag meggyilkolt féltestvére.

A malajziai sajtó szerint Kim Dzsong Nam testének boncolásán Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövetségének munkatársai is jelen voltak.

A Reuters hírügynökség malajziai kormányforrásokra hivatkozva közölte, hogy észak-koreai tisztségviselők ellenezték az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot. Phenjan kérte a holttest azonnali kiadatását, de a helyi hatóságok megtagadták - vált ismertté több forrásból is. Hozzáfűzték: egyelőre nem született döntés arról, hogy kiadják-e Nam holttestét vagy sem, írja az MTI.

Időközben őrizetbe vettek egy vietnami útlevéllel rendelkező nőt a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren az észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolása miatt - közölte a malajziai rendőrség. Hozzátette: további külföldi személyeket is keresnek az ügyben. Korábban már egy taxisofőr letartóztatását is bejelentették.

Médiajelentések szerint a Makaóba készülő, 45 éves Kim Dzsong Namot két nő mérgezte meg hétfőn a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren. A tettesek taxival elmenekültek a helyszínről. Egyes források arról írnak, hogy mérgezett tűkkel támadták meg a férfit, míg mások szerint folyadékot öntöttek az arcára. Egyes szakértők úgy vélik, hogy Kim Dzsong Nam politikai gyilkosság áldozata lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport