16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Tovább dagad a római korrupciós botrány

2017.02.15. 22:10

Korrupció miatti gyanú és lemondások sorozata tizedeli az olasz főváros vezetését, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalomhoz (M5S) tartozó Virginia Raggi főpolgármester vezette városháza szerdán a sajtóval is megszakította a beszélőviszonyt - közölte az MTI római tudósítója. 

Mások után Paolo Berdini városfejlesztési tanácsos is benyújtotta lemondását, miután a főpolgármesteri hivatal botrányaira és Virginia Raggi magánéletére vonatkozó információkat szivárogtatott ki a napilapoknak. A főpolgármester szerdán kijelentette, olyan utódot keres Berdini helyére, aki kevesebbet beszél és többet dolgozik.

Bűnbandák, hatalmi csoportok

Paolo Berdini arról nyilatkozott, hogy Virginia Raggi és az olasz főváros vezetése bűnbandák kezében van.

Hasonlóképpen látja Paola Muraro, a decemberben korrupciós gyanú miatt távozott környezetvédelmi tanácsos, aki szerint Róma főpolgármesteri hivatalát hatalmi csoportok irányítják.

A Rómát június óta vezető Virginia Raggi hosszasan állította össze csapatát, amelynek tagjai egymás után távoztak tisztségeikből: a mérlegügyi tanácsos már szeptemberben önként távozott, a személyzeti igazgató Raffaele Marrát decemberben őrizetbe vették, miután az ügyészség korrupcióval vádolja. Őt Salvatore Romeo főpolgármesteri kabinetfőnök lemondása követte, akinek Virginia Raggi az előírtnál háromszor magasabb fizetésemelést biztosított, ő pedig olyan, 30 ezer eurós (több mint 9 millió forintos) életbiztosítást kötött tavaly januárban, amelynek kedvezményezettjeként Virginia Raggit jelölte meg. A főpolgármester ellen az ügyészség két vizsgálatot is indított, és már egyszer meg is hallgatta Virginia Raggit.

Az M5S szerint Virginia Raggi ellen lejárató rágalomkampány folyik az olasz sajtó részéről, ami megbénítja a főpolgármesteri hivatal munkáját. A római napilapok szerint viszont Virginia Raggi majdnem kilenc hónap alatt semmit nem tett a fővárosért.  • Tippek
  • Bankszámla