Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyászolók haltak meg egy jemeni légicsapásban

2017.02.16. 10:50

Nyolc nő és egy gyerek halt meg csütörtökre virradóra egy gyászolókat ért légicsapásban Jemenben, a síita húszi lázadók ellenőrzése alatt álló területen. A támadásban tíz nő is megsebesült, őket egy szanaai kórházba szállították. A támadást a fővárostól, Szanaától mintegy 40 kilométerre északra fekvő Harra településen hajtották végre, a találat egy olyan házat ért, ahol gyászszertartásra gyűltek össze. A kormányellenes húszik a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai koalíciót tették felelőssé a támadásért. A koalíció egyelőre nem reagált.

Jemenben két és fél éve, 2014 augusztusa óta tart a polgárháború, az ENSZ közvetítésével zajló béketárgyalások mind kudarcot vallottak. Eddig mintegy 10 ezer polgári lakos halt meg a harcokban, a civil sebesültek száma meghaladja a 18 ezret.  A háború humanitárius válsághoz is vezetett az amúgy is nagyon szegény országban, a UNICEF szerint tavaly körülbelül 63 ezer gyerek halt éhen.