Viola
-6 °C
-2 °C

Külgazdasági és konzuli iroda nyílik Sydneyben

2017.02.16. 07:01

Külgazdasági és konzuli iroda nyílik Ausztrália legnagyobb városában, Sydneyben a gazdasági érdekérvényesítés és az ausztráliai magyar nemzeti közösség egyben tartásának elősegítéséhez - jelentette be sydneyi látogatása során Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető az MTI-nek telefonon nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország számára új erőforrást jelenthet az ausztrál befektetők érdeklődése a magyar gazdasági iránt, és hasonlóképpen komoly erőforrást jelent az Ausztráliában élő mintegy százezres magyar közösség, amely különböző szervezetekbe tömörülve "mélyen jelen van" az ausztrál társadalomban.

"Nem találkoztam olyan ausztrál politikussal, aki ne dicsérte volna meg a magyar közösség, a magyarság hozzájárulását Ausztrália eddig fejlődéséhez. Annak érdekében, hogy a magyarság képviselete, szervezeteinek összehangolása megfelelő legyen, azt a döntést hoztuk, hogy a második félévben újranyitjuk a sydneyi képviseletünket: külgazdasági és konzuli iroda jön létre, segítve a gazdasági érdekérvényesítést, és segítve a magyar nemzeti közösség egyben tartását" - közölte Szijjártó Péter.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!