Fülöp, Evelin
EUR 392,42 Ft
USD 367,65 Ft
13 °C
27 °C

Megtalálták a Mexikóban ellopott radioaktív konténert

2017.02.16. 08:11

A mexikói hatóságok megtalálták szerdán az előző nap ellopott, radioaktív anyagot tartalmazó konténert, és lefújták a hat szövetségi államra érvényes, sugárfertőzés veszélyére figyelmeztető riadót - írja az MTI.

A konténert a közép-mexikói Guanajuato szövetségi államban, Celayában találták meg este egy bolt előtti parkolóban. Épen került elő, nem rongálták meg.

Luiz Felipe Puente, a polgári védelem vezetője közölte, hogy a hatóságok visszavonták a tartály eltűnése miatt kihirdetett, sugárfertőzés veszélyére figyelmeztető riadót, amely hat szövetség államra - Querétaro, Hidalgo, México, Guanajuato, San Luis Potosí és Michoacán - terjedt ki.

A hírügynökségi jelentésekből nem derül ki, hogy ki, miért és honnan lopta el a konténert, milyen sugárzó anyag volt benne, és kézre került-e a tolvaj.

Tavaly februárban Querétaro szövetségi államban elloptak egy teherautót, amelyen ugyancsak radioaktív anyagok voltak. A járművet tíz nappal később megtalálta a rendőrség. Két éve, 2015 áprilisában irídium-192-es sugárzó izotóp tűnt el. Ezt is később megtalálták a hatóságok.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás