Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Emberevő tigrisek tartanak rettegésben falvakat Indiában

2017.02.19. 16:27
Hét embert ölt meg két tigris az elmúlt hetekben, 30 faluban részleges kijárási tilalmat rendeltek el.

Az Uttar Pradesh szövetségi államban fekvő Pilibhit tigrisrezervátum közelében a gazdák csak felfegyverkezve és nagy csoportokban merészkednek ki földjeikre, a gyermekek csak kísérettel mehetnek iskolába vagy otthon kell őket tartani - adta hírül vasárnap a The Times of India napilapra hivatkozva az MTI. A  ragadozók megették áldozataik egyes testrészeit is.

Az egyik tigrist, amely hat embert ölt meg, a napokban sikerült felkutatni és elaltatni, majd egy állatkertbe vitték. Nem sokkal később azonban egy másik tigris megtámadott és megölt egy nőt. Ebben az esetben azonban az áldozat tűzifát keresve bement a tigrisrezervátumba és mintegy 300 méterre eltávolodott annak határától, itt érte őt a halálos támadás.

A hatóságok hangsúlyozzák, hogy a tigris nem közelített meg egyetlen falut sem, ezért ezt az állatot nem fogják felkutatni. A falusiak ezért az gondolják, hogy a hatóságok nem gondoskodnak biztonságukról.

Indiában a becslések szerint mintegy 2200 tigris él vadon, a legtöbbször akkor támadnak emberekre, ha azok betérnek a tigrisrezervátumokba.