Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Évek óta a legnagyobb vihar pusztít Kaliforniában

000 LT2BGHDF
2017.02.19. 10:10
Az "időbomba" szakadó esőt, árvizet hozott, és eddig öt halottat követelt.

A meteorológiában időbombának vagy "bombogenezisnek" nevezett jelenség egy nagyon intenzív, trópusi ciklonra utal, melyhez hasonlót hosszú ideje nem tapasztaltak Kaliforniában. A helyi meteorológusok szerint az elmúlt hat évben biztosan ez a legsúlyosabb vihar az államban, de talán még a 2004 decemberében vagy 1995 januárjában pusztító viharokkal is állja az összehasonlítást.

A vihar nyomában 150 ezer háztartás maradt áram nélkül, autók tűntek el víznyelőkben, családok százait kellett kilakoltatni földcsúszás veszélye miatt, utakat zártak le, és mintegy 300 repülőjáratot is törölni vagy módosítani kellett.

pénteken és szombaton Dél-Kaliforniában pusztító vihar vasárnap észak felé fordult, és vasárnap akár San Franciscót is fenyegetheti, írja a BBC.