Csongor
0 °C
9 °C

Rekordszámú menekültet toloncolt ki Németország

2017.02.19. 15:13

80 ezer menekültet utasított ki és deportált Németország 2016-ban, ami rekordnak számít, írja a Reuters. Ez a szám 2017-ben várhatóan tovább fog növekedni, ugyanis Angela Merkelék így szeretnék visszaszerezni a szavazók bizalmát a szeptemberi választások előtt.

A német kancellár és Kereszténydemokrata pártja folyamatosan veszített a támogatottságából 2015 óta, amikor Merkel megnyitotta a határokat a menekültek előtt. Ezért a párt vezetői haladéktalanul hazatoloncolják azokat a menedékkérőket, akiknek elutasították a kérelmét. Ezzel egyrészt szeretnék visszaszerezni a szavazók támogatását, másrészt pedig továbbra is biztosítani akarják a bevándorlási rendszer magas szintű támogatottságát.

700 ezer menedékkérelem érkezett be 2016-ban, ebből 300 ezer el lett utasítva. Most ezeket az embereket minél hamarabb haza fogjuk küldeni, különben csökkenne a hitelességünk

- mondta Merkel kabinetfőnöke, Peter Altmaier.

Erre szüksége is lenne a pártnak, ugyanis a Bild felmérése szerint a Német Szociáldemokrata Párt 2006 óta először megelőzte a konzervatív blokkot, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak pedig feljött a harmadik helyre.