Judit
3 °C
7 °C

Rekordszámú menekültet toloncolt ki Németország

2017.02.19. 15:13

80 ezer menekültet utasított ki és deportált Németország 2016-ban, ami rekordnak számít, írja a Reuters. Ez a szám 2017-ben várhatóan tovább fog növekedni, ugyanis Angela Merkelék így szeretnék visszaszerezni a szavazók bizalmát a szeptemberi választások előtt.

A német kancellár és Kereszténydemokrata pártja folyamatosan veszített a támogatottságából 2015 óta, amikor Merkel megnyitotta a határokat a menekültek előtt. Ezért a párt vezetői haladéktalanul hazatoloncolják azokat a menedékkérőket, akiknek elutasították a kérelmét. Ezzel egyrészt szeretnék visszaszerezni a szavazók támogatását, másrészt pedig továbbra is biztosítani akarják a bevándorlási rendszer magas szintű támogatottságát.

700 ezer menedékkérelem érkezett be 2016-ban, ebből 300 ezer el lett utasítva. Most ezeket az embereket minél hamarabb haza fogjuk küldeni, különben csökkenne a hitelességünk

- mondta Merkel kabinetfőnöke, Peter Altmaier.

Erre szüksége is lenne a pártnak, ugyanis a Bild felmérése szerint a Német Szociáldemokrata Párt 2006 óta először megelőzte a konzervatív blokkot, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak pedig feljött a harmadik helyre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?