Judit
2 °C
7 °C

Robbanás egy kolumbiai bikaviadal-ellenes tüntetésen

2017.02.19. 22:44

Robbanás rázta meg a kolumbiai Bogotát, azon belül is azt a részét, ahol egy bikaviadal-ellenes felvonulást terveztek helyi állatvédők - írja a BBC. A bogotái hatóságok szerint közel 40 ember sebesült meg, sokan közülük azok a rendőrök, akik a felvonulás biztosítása miatt, előbb a helyszínen voltak. 

Egyelőre próbálják tisztázni, hogy ki robbanthatott, és hogy köze volt-e a robbanásnak a felvonuláshoz, amit azután szerveztek állatvédők, hogy Kolumbiában tavaly újra elkezdtek bikaviadalokat rendezni, miután az Alkotmánybíróság szerint az része Kolumbia kultúrájának, és nem lehet betiltani.

A tüntetéssorozat egy hete tart, és folyamatosak az összetűzések a rendőrök és a tüntetők között. A hatóságok azonban mégis inkább arra gyanakodnak, hogy a támadást más körökből követhették el, ugyanis az elmúlt hónapokban több támadás is érte a rendőröket, elképzelhető, hogy most a tüntetést kihasználva, terroristák akartak több rendőrt megtámadni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?