Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt a videó arról, hogyan mérgezték meg Kim Dzsongnamot

2017.02.20. 09:32

A japán Fuji TV közzétette azokat a kamerafelvételeket, amelyeken látható, hogyan gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren az észak-koreai diktátor féltestvérét, Kim Dzsongnamot.

A felvételeken látszik, ahogy Kim Dzsongnam a repülőtéren sétál, majd két nő megközelíti, és valamit hátulról a szemére tesz. Ezután a férfii segítséget kér a reptér alkalmazottaitól, miközben a szemére mutogat. Ezután kórházba szállították, de már meghalt, mire odaért vele a mentő. 

Vigyázat, felkavaró képsorok!

Bizonyosnak tűnik, hogy az észak-koreai rezsim áll Kim Dzsongun féltestvére, Kim Dzsongnam  meggyilkolása mögött  – jelentette ki hétfőn Hvang Kjoahn dél-koreai miniszterelnök, ideiglenes államfő.

Eközben Malajzia berendelte a Kuala Lumpur-i külügyminisztériumba Észak-Korea nagykövetét, és konzultációra hazarendelte saját nagykövetét Phenjanból a Kim Dzsongnam halálával kapcsolatos kijelentések miatt – jelentette be hétfőn a malajziai külügyi tárca. „A miniszter leszögezte, hogy a haláleset Malajzia területén történt, körülményei tisztázatlanok, ezért a malajziai hatóságok felelőssége kivizsgálni a halál okát” – közölte a Kuala Lumpur-i külügyminisztérium a nagykövet berendelése után.

Phenjan kijelentette, hogy bármi legyen is a vizsgálat eredménye, nem fogja elfogadni, Kang Csol észak-koreai nagykövet pedig arról beszélt, hogy Malajzia idegen hatalmakkal játszik össze. Ez Kuala Lumpur szerint alaptalan vádaskodás, az ázsiai ország pedig a lejáratására irányuló minden próbálkozást nagyon komolyan vesz – olvasható a külügyminisztérium kommünikéjében.