Boncolás után sem értik, hogyan ölték meg Kim Dzsongnamot

2017.02.21. 11:03 Módosítva: 2017.02.21. 11:04

Egy héttel ezelőtt a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren meggyilkolták Kim Dzsongnamot, Kim Dzsongun féltestvérét. Az első hírek szerint mérgezett tű okozta a halálát,  de a boncolás után nem találtak tűszúrásra utaló nyomokat, írja az MTI. A támadásról videó is készült.

A férfit állítólag két nő mérgezte meg a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren mindössze egy órával gépe indulása előtt, meggyilkolásával kapcsolatban négy embert – egy-egy észak-koreai, malajziai, vietnami és indonéziai állampolgárt – vettek őrizetbe. A malajziai egészségügyi minisztérium egyik magas rangú tisztségviselője, Noor Hisham Abdullah sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halál oka egyelőre ismeretlen.  A szövettani mintákat laboratóriumba küldték, és várják az eredményeket, de nincsenek tűszúrásra  vagy szívrohamra utaló nyomok Kim Dzsongnam testén. Hivatalosan még a felboncolt test személyazonossága is kérdéses, mert egyetlen családtag sem jelentkezett azonosítására. A dél-koreai hírszerzés szerint testvére állhat Kim Dzsongnam meggyilkolása mögött.

Azt sem lehet tudni, hol tartózkodik Kim Dzsongnam egyik fia. Azt rebesgették, hogy Kim Hanszol hétfő éjjel Kuala Lumpurba érkezik Makaóból, de a repülőtéren rá váró újságírók végül csalódottan távoztak. Néhány kínai nyelvű malajziai napilap kedden azt írta, hogy a férfi egy, különleges vendégeknek fenntartott repülőtéri átjárón keresztül kerülte ki a sajtót, és valóban megérkezett a maláj fővárosba, de a hatóságok ezt egyelőre nem erősítették meg. A híreszteléseket táplálta az, hogy hajnali két óra környékén szigorú biztonsági előkészületek mellett különleges egységeket szállító autókonvoj állt meg a Kim Dzsongnam tetemét is őrző halottasház előtt. Egyes helyi hírforrások azonban úgy tudják, hogy erre csupán a mindenre elszánt dél-koreai riporterek miatt volt szükség, akik az éjszaka leple alatt korábban megpróbáltak bejutni az épületbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport