Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

FBI-os álterroristák buktattak le egy botcsinálta terroristát

2017.02.22. 00:40

Buszok, vonatok és vasútállomások ellen segített volna terrortámadást előkészíteni Kansas Cityben egy férfi George Washington hétfői születésnapjára, amely ünnepnap az Egyesült Államokban, írja az MTI.

Az Egyesült Államokban született amerikai állampolgár Robert Lorenzo Hestert még pénteken vették őrizetbe. A férfi azt hitte, az Iszlám Állam egyik tagjával találkozik hogy előkészítsék a merényleteket, de kapcsolattartója valójában a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fedésben dolgozó ügynöke volt.

Hesterr azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a közösségi médiában közölte, áttért az iszlámra, gyűlöli az Egyesült Államokat, és kész erőszakhoz folyamodni. Ezután az FBI fedett ügynökei terroristának kiadva magukat, többször megkeresték, hogy megtudják, részt venne-e egy esetleges terrorakcióban.

Hester „a találkozókon érdeklődést és hajlandóságot mutatott, hogy külföldi terrorszervezettel együttműködve erőszakcseleményeket hajtson végre" – áll a vádiratban.

A férfi teljesítette az FBI álterroristáinak utasításait, szögeket és akkumulátorokat szerzett be, melyeket pokolgépek készítéséhez kellett volna felhasználni, az ügynökök fegyvereket mutattak neki, és azt mondták Hesternek, hogy robbanóanyaggal megrakott hátizsákokat fognak elrejteni Kansas City több pontján. A fedett ügynök azt mondta neki, hogy a bostoni marathoni versenyen elkövetett robbantásnál legalább tízszer több halálos áldozatot követelő merényletre készülnek.

A vádirat szerint Hester titkosított üzenetekben arról biztosította az FBI fedett ügynökét, hogy örül, hogy részt vehet az akcióban, és a támadás napja nagy nap lesz a muszlimok számára.

Ha Hester bűnösnek taláják, húsz évet kaphat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!