Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ketrecbe zártak és kigúnyoltak roma nőket Olaszországban

2017.02.24. 12:02

Egy olaszországi szupermarket dolgozói egy utcai hulladéktároló ketrecbe zártak két roma nőt, akik a hulladék között kutattak, írja az olasz sajtóra hivatkozva az MTI.

A két nő a toszkániai Follonica egyik szupermarketénél, az utcai hulladéktárolókat körbevevő ketrecben kutatott a hulladék között. A szupermarket három dolgozója közül kettő bezárta, és nevetve gúnyolta őket, egy harmadik pedig videóra vette, ahogy elkeseredetten kiabálnak. A videó pár perc alatt elterjedt, több mint 300 ezren kommentálták számos rasszista megjegyzéssel.

A videót a helyi csendőrök is látták, azonosították a szupermarket dolgozóit, és azonnali eljárást indítottak a személyi szabadság súlyos megsértése miatt. A szupermarketlánc az elsők között ítélte el a történteket, a dolgozókat felfüggesztették.

Andrea Bellini, Follonica polgármestere elfogadhatatlannak nevezte a történteket, szerinte a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne közöny kísérje. Mint mondta, Follonica önkormányzata a szolidaritás és a társadalmi integráció értékeit szorgalmazó kezdeményezésekkel kíván tenni ezzel a minősíthetetlen magatartással szemben.