Ketrecbe zártak és kigúnyoltak roma nőket Olaszországban

2017.02.24. 12:02

Egy olaszországi szupermarket dolgozói egy utcai hulladéktároló ketrecbe zártak két roma nőt, akik a hulladék között kutattak, írja az olasz sajtóra hivatkozva az MTI.

A két nő a toszkániai Follonica egyik szupermarketénél, az utcai hulladéktárolókat körbevevő ketrecben kutatott a hulladék között. A szupermarket három dolgozója közül kettő bezárta, és nevetve gúnyolta őket, egy harmadik pedig videóra vette, ahogy elkeseredetten kiabálnak. A videó pár perc alatt elterjedt, több mint 300 ezren kommentálták számos rasszista megjegyzéssel.

A videót a helyi csendőrök is látták, azonosították a szupermarket dolgozóit, és azonnali eljárást indítottak a személyi szabadság súlyos megsértése miatt. A szupermarketlánc az elsők között ítélte el a történteket, a dolgozókat felfüggesztették.

Andrea Bellini, Follonica polgármestere elfogadhatatlannak nevezte a történteket, szerinte a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne közöny kísérje. Mint mondta, Follonica önkormányzata a szolidaritás és a társadalmi integráció értékeit szorgalmazó kezdeményezésekkel kíván tenni ezzel a minősíthetetlen magatartással szemben.  • Hírek
  • Személyi kölcsön