Árpád
-2 °C
3 °C

Trump Orbánnak: Legyőzzük a kihívásokat és dolgozunk közös céljainkért

2017.02.24. 17:13 Módosítva: 2017-02-24 17:19:35

Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét, melyet januári elnöki eskütétele alkalmából írt - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Az elnök úgy fogalmazott: nagyra értékeli a magyar kormányfő támogatását és bátorítását.

Kihívások előtt állunk, melyeket - hitem szerint - közös alapokon, partnerséggel le tudunk küzdeni. Ugyanakkor óriási lehetőségeink is vannak, hogy előre lépjünk közös céljaink eléréséért

- írta Donald Trump Orbán Viktornak.

Orbán már az elnökválasztási kampányban kiállt Trump mellett, a választási eredmények után pedig egyik elsőként gratulált a republikánus elnöknek, győzelme szerinte egyben a demokrácia győzelme is volt. A választás napján még nem, de később kiderült, hogy Trump elvesztette a többségi szavazatot, így bár az elektorok megválasztották, Hillary Clintonra összességében több szavazat érkezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?