Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Az ISIS gyilkolt a kamionjával, de most a német rendőrök miatt megy tönkre

2017.02.26. 16:03

Mielőbb vissza akarja kapni a december 19-i berlini terrortámadásra felhasznált kamionját Ariel Zurawski lengyel fuvarozó, mert csőd fenyegeti cégét a keletkezett veszteségek miatt.

A vállalkozó elmondta a TVN24 lengyel hírtelevízióban, hogy hitelezőit "nem érdekli", mi történt a kamionnal és a rakománnyal, követelik tőle a pénzüket.

A kamiont használni nem tudja, mert azt a német hatóságok már több mint két hónapja visszatartják bizonyítékként, és a teherautón szállított áru is eladhatatlanná vált, mert a fémáru időközben megrozsdásodott.

Zurawski nem pénzt akar Németországtól, hanem "gyors döntést".

Nem kér alamizsnát

Miután kiszivárgott, hogy milyen szorult pénzügyi helyzetbe került, gyűjtés indult a fuvarozó javára, Zurawski azonban felszólította Facebook-oldalán az embereket, hogy hagyjanak fel az adakozással, mert "nem alamizsnából" akar megélni, hanem az üzleti vállalkozásából.

A merénylő, a tunéziai Anisz Amri lelőtte a lengyel kamion vezetőjét - a vállalkozó unokatestvérét -, majd a járművel a tömegbe hajtott az egyik berlini karácsonyi vásáron, kioltva 11 ember életét és megsebesítve több tucat másikat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?