István, Vajk
17 °C
34 °C

Az ISIS gyilkolt a kamionjával, de most a német rendőrök miatt megy tönkre

2017.02.26. 16:03

Mielőbb vissza akarja kapni a december 19-i berlini terrortámadásra felhasznált kamionját Ariel Zurawski lengyel fuvarozó, mert csőd fenyegeti cégét a keletkezett veszteségek miatt.

A vállalkozó elmondta a TVN24 lengyel hírtelevízióban, hogy hitelezőit "nem érdekli", mi történt a kamionnal és a rakománnyal, követelik tőle a pénzüket.

A kamiont használni nem tudja, mert azt a német hatóságok már több mint két hónapja visszatartják bizonyítékként, és a teherautón szállított áru is eladhatatlanná vált, mert a fémáru időközben megrozsdásodott.

Zurawski nem pénzt akar Németországtól, hanem "gyors döntést".

Nem kér alamizsnát

Miután kiszivárgott, hogy milyen szorult pénzügyi helyzetbe került, gyűjtés indult a fuvarozó javára, Zurawski azonban felszólította Facebook-oldalán az embereket, hogy hagyjanak fel az adakozással, mert "nem alamizsnából" akar megélni, hanem az üzleti vállalkozásából.

A merénylő, a tunéziai Anisz Amri lelőtte a lengyel kamion vezetőjét - a vállalkozó unokatestvérét -, majd a járművel a tömegbe hajtott az egyik berlini karácsonyi vásáron, kioltva 11 ember életét és megsebesítve több tucat másikat.