Jolán
2 °C
4 °C

Több ezerszer támadtak menekültekre tavaly Németországban

2017.02.26. 19:33

A német belügyminisztérium adatai szerint 2016-ban naponta átlagosan tíz támadást követtek el menedékkérők és migránsok ellen Németországban,  írja  a BBC. Összesen 560-an sérültek meg, köztük negyvenhárom gyerek.

Az incidensek háromnegyede az utcán történt, de 988 esetben szálláshelyekre támadtak. A gyűlölet-bűncselekmények célpontjai 217-szer menekülteket segítő szervezetek vagy önkéntesek voltak.

A minisztérium közleményében határozottan elítélte az erőszakot. Azt írták, hogy a menedékkérésre mindenkinek joga van, akinek el kellett hagynia hazáját.

Nemrég azt írtuk, hogy tavaly rekordszámú, nyolcvanezer menekültet utasítottak ki Németországból. Ez a szám idén várhatóan tovább fog növekedni, mert Angela Merkel kormánya szeretné visszaszerezni a választók bizalmát a szeptemberi választások előtt. A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy a szociáldemokraták feljöttek, de a választók többsége egyelőre nem gondolja úgy, hogy Martin Schulz le tudja győzni Merkelt.

A Bild a napokban a német biztonsági szervek titkos jelentésére alapozva azt írta: becslésük szerint körülbelül 6 millió menekült van az EU körüli országokban. Ők mindannyian Európába szeretnének eljutni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?