Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A román férfi azt hitte, rajta röhögnek, ezért ütött

2017.02.26. 18:17

A román rendőrség szerint nem azért támadtak meg magyar fiatalokat Kolozsváron szombat hajnalban, mert magyarul beszéltek, jelentette az MTI tudósítója. 

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője a három magyar fiatal és egy szemtanú vallomása alapján elmondta: 

az utcai szóváltásban nem történt utalás a felek etnikai hovatartozására.

A verekedés egy félreértés miatt tört ki. A magyarok valamin viccelődtek, és hangosan nevettek, a mellettük elhaladó román férfi azt hitte, hogy rajta gúnyolódnak. A férfi valószínűleg fegyverrel fenyegette meg a csoportot, egyiküket ezzel üthette fejbe, de a tanúk nem vallottak arról, hogy lövés is eldördült volna.

Egy harmincéves Hargita megyei férfi tett feljelentést fenyegetés és bántalmazás miatt. A szóvivő szerint a támadót még keresik. Korábban két gyanúsítottról volt szó, és Stiridecluj.ro információi szerint több lövést is leadtak a fegyverből, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.