Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Brutálisan megölték Salvador ikonikus vízilovát

2017.02.27. 20:17

Ismeretlen tettesek megölték a hétvégén a San Salvador-i állatkert közkedvelt vízilovát, a 15 éves Gustavitót - írja a BBC. A rendőrök és a szövetségi nyomozók közös erővel próbálják meg kideríteni, hogy kik mászhattak be az állatkertbe, hogy megöljék az állatkert fő nevezetességét, aki vasárnap halt bele a sérüléseibe, amiket a nyakán és a fején szerzett tompa tárgytól, valamint vágóeszköztől. 

C5pct8PUwAA8oXI
Fotó: TwitterAz állatgondozóknak vasárnap feltűnt, hogy az állat nem evett, és nem akarta elhagyni a medencét. Megvizsgálták, és megtalálták a fején és a nyakán a támadás nyomait. Az állat állapota vasárnap délután elkezdett rohamosan romlani, és bár órákon keresztül küzdöttek az életéért, végül vasárnap este belehalt sérüléseibe. 

Az ENSZ friss jelentése szerint Salvador az egyik legerőszakosabb ország a világon, ahol átlagban naponta tíz embert ölnek meg, javarészt bandaháborúk miatt. A kegyetlenséghez szokott lakosságot azonban így is kiakasztotta az eset, és  sokan követelik az alapos vizsgálatot, és a tettesek mielőbbi előkerítését. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport