Erzsébet
1 °C
4 °C

Észak-koreai állambiztonságiak és két külügyér vett részt Kim Dzsongnam meggyilkolásában

000 LZ03J
2017.02.27. 09:50

Az észak-koreai állambiztonsági minisztérium és az ország külügyminisztériuma szervezte meg Kim Dzsongun diktátor féltestvérének, Kim Dzsongnamnak a meggyilkolását, közölték hétfőn dél-koreai parlamenti képviselők, akiket az ország hírszerzése tájékoztatott az ügyről.

Az ügyben gyanúsított nyolc észak-koreai közül négy a phenjani állambiztonsági minisztérium tisztségviselője, kettő pedig a külügyminisztériumé, mondták. 

Dél-koreai és amerikai tisztségviselők már korábban állították, hogy Kim Dzsongnamot észak-koreai ügynökök gyilkolták meg február 13-án a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Vasárnap a malajziai egészségügyi minisztérium bejelentette: további halottkémi vizsgálatok megerősítették azt a pénteki hírt, miszerint a vegyi fegyvernek minősített VX idegméreg okozhatta Kim Dzsongnam halálát.

Borítókép: AFP / KCNA

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?