Ödön
1 °C
11 °C

Trump megtolja a hadsereg költségvetését

2017.02.27. 18:36 Módosítva: 2017-02-27 20:51:33

Donald Trump amerikai elnök első költségvetési tervezetéből az derül ki, hogy 54 milliárd dollárral, vagyis 9 százalékkal növelné a védelmi kiadásokat 2018-ban, írja a BBC. Más területeken, például a környezetvédelem esetében viszont kiadáscsökkentéseket irányoznak elő.

Trump majd várhatóan március közepén jelenti be hivatalosan is a végleges költségvetési tervezetet. „Többet fogunk tenni kevesebből, karcsúbbá, és elszámoltathatóvá tesszük a kormányzatot" – mondta Trump, amikor kormányzókat fogadott hétfőn a Fehér Házban.

K EPA20170224146
Fotó: Olivier Douliery / MTI / EPA

Azt ígérte, hogy többet költenek majd a védelemre, a hadseregre és az infrastrukturális fejlesztésekre. Trump arról is beszélt, hogy előállnak majd az Obamacare lecserélését célzó republikánus javaslattal. Azt is megjegyezte, hogy

senki sem tudta, hogy az egészségügy ennyire bonyolult tud lenni.

Trump azt mondta, hogy a terveiről majd részletesebben is beszél kedd este, a kongresszus két háza előtt elmondott beszédében.

A Pentagon közben elküldte a Fehér Háznak, hogy milyen javaslatai vannak az Iszlám Állam elleni küzdelem felgyorsításához, írja egy tisztviselőre hivatkozva a CNN. Donald Trump 30 napja kérte arra a védelmi minisztériumot, hogy dolgozzon ki javaslatokat. A pontos részletekről egyelőre nem tudni, de katonai, diplomáciai és pénzügyi lépések is szerepelnek a dokumentumban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?