Olivér
4 °C
8 °C

Bezárták a mecsetet, ahová a berlini kamionos merénylő járt

2017.02.28. 11:09

Betiltották a német hatóságok annak a mecsetnek a működését, amelyben a berlini karácsonyi vásár elleni kamionos támadást elkövető Anis Amri is gyakran megfordult, írja az MTI.

A német hatóságok szerint a Berlin egyik középső kerületében lévő Fussilet 33 néven ismert vallási egyesület most bezárt imaháza szélsőségesek találkozóhelye volt. Egy héttel korábban az egyesület önként felfüggesztette működését. A mecset egy imámját korábban átmenetileg vizsgálati fogságba helyezték, az egyesület öt tagja ellen pedig büntetőjogi eljárás indult.

Úgy tudni, hogy a mecsetben szíriai merényletek elkövetéséhez gyűjtöttek adományokat, a hitoktatás során pedig a vallási elöljárók az Iszlám Állam tevékenységét népszerűsítették. Az imaházat főként törökök és kaukázusi bevándorlók látogatták.

A rendőrség ezzel egy időben, kedd reggel 24 helyszínen tartott házkutatást Berlinben. A razziában 460-an vettek részt, lakásokat, cégközpontokat és hat börtöncellát vizsgáltak át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?