Észak-Korea delegációval hozatná haza Malajziából a meggyilkolt Kim Dzsongnamot

2017.02.28. 09:26

Észak-Korea magas rangú delegációt küld Malajziába, hogy hazahozzák a meggyilkolt Kim Dzsongnam testét, írja az AP. Az észak-koreai diktátor féltestvérét veszélyes idegméreggel ölték meg. A malajziai hatóságok két nőt fogtak el, de több észak-koreait még keresnek. A dél-koreai titkosszolgálat szerint nem nagyon kérdés, hogy Észak-Korea áll a merénylet mögött.

A biztonsági kamerák is felvették, ahogy az éppen Makaóba tartó Kim Dzsongnamot két nő megtámadta a Kuala Lumpur-i repülőtéren még február 13-án. A kezükről Kim arcába és szemébe kentek valamilyen anyagot, mielőtt elsiettek a helyszínről. A 45 éves férfi rögtön segítséget kért a biztonságiaktól, de már a reptér orvosi szobájában eszméletét vesztette, és a kórházba szállítás közben a mentőben meghalt.

A Kim Dzsongnamot vélhetően megmérgező két nőt elfogták, és emberöléssel gyanúsították meg a maláj hatóságok, írja a BBC. A 28 és 25 éves, indonéz állampolgárságú nők mellett még nyolc embert tartóztattak le az ügyben. Köztük van a Kuala Lumpur-i követség egyik munkatársa, és a légitársaság egyik alkalmazottja. A hatóságok szerint az elfogottak közt legalább négy kém van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport