Erzsébet
1 °C
4 °C

Észak-Korea delegációval hozatná haza Malajziából a meggyilkolt Kim Dzsongnamot

2017.02.28. 09:26

Észak-Korea magas rangú delegációt küld Malajziába, hogy hazahozzák a meggyilkolt Kim Dzsongnam testét, írja az AP. Az észak-koreai diktátor féltestvérét veszélyes idegméreggel ölték meg. A malajziai hatóságok két nőt fogtak el, de több észak-koreait még keresnek. A dél-koreai titkosszolgálat szerint nem nagyon kérdés, hogy Észak-Korea áll a merénylet mögött.

A biztonsági kamerák is felvették, ahogy az éppen Makaóba tartó Kim Dzsongnamot két nő megtámadta a Kuala Lumpur-i repülőtéren még február 13-án. A kezükről Kim arcába és szemébe kentek valamilyen anyagot, mielőtt elsiettek a helyszínről. A 45 éves férfi rögtön segítséget kért a biztonságiaktól, de már a reptér orvosi szobájában eszméletét vesztette, és a kórházba szállítás közben a mentőben meghalt.

A Kim Dzsongnamot vélhetően megmérgező két nőt elfogták, és emberöléssel gyanúsították meg a maláj hatóságok, írja a BBC. A 28 és 25 éves, indonéz állampolgárságú nők mellett még nyolc embert tartóztattak le az ügyben. Köztük van a Kuala Lumpur-i követség egyik munkatársa, és a légitársaság egyik alkalmazottja. A hatóságok szerint az elfogottak közt legalább négy kém van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?