Olivér
5 °C
8 °C

Véletlenül rálőtt két emberre egy mesterlövész Hollande beszéde alatt

2017.02.28. 19:11

A francia csendőrség egyik mesterlövészének minden jel szerint véletlenül elsült a fegyvere, és a lövés megsebesített két embert, akik François Hollande francia elnök beszédét hallgatták Villognon-ban, derül ki a Sud-Ouest francia lap beszámolójából.

Az egyik sérült a bal, a másik a jobb lábán sebesült meg, de a sérüléseik nem súlyosak. Egyikük állítólag egy pincér, mindketten annak a sátornak a szélénél álltak, ahol Hollande beszélt.

A francia elnök éppen egy Tours és Bordeaux közötti TGV-vonalat adott át, és láthatóan összerezzent a lövés hallatán. „Remélem, semmi komoly" – mondta, aztán ugyan folytatta a beszédet, de a végén odament megnézni a két sérült állapotát.

A helyi prefektus megerősítette a lövés tényét, de az eset pontos körülményeit még vizsgálják, a mesterlövészt is kihallgatják, írja a L'Express. A férfi állítólag nagyjából 100 méterre volt a sátortól, egy tetőről figyelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?