Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

A szárazság miatt gyilkolnak a kenyai pásztorok

2017.03.06. 20:16

Kenyában 379 pásztort vettek őrizetbe egy brit gazda megölését követően - jelentette be hétfőn Joseph Nkaissery kenyai belbiztonsági miniszter.

A kenyai hatóságok vasárnap megtalálták a brit állampolgárságú Tristan Voorspuy állattenyésztő holttestét a kenyai fővárostól, Nairobitól 190 kilométerre északra fekvő Laikipia kerületében. Az állattenyésztőt saját földjén lőtték agyon, miközben a támadói által korábban felgyújtott kunyhóit szemlélte meg.

Az országot az idei évben sújtó súlyos aszály következtében olyan mértékű víz- és legelőhiány lépett fel, hogy egyes állattenyésztők újabb földek után kutatva mások területeire hajtják állataikat és lerohanják a farmokat. Az éhes állatállományuk számára legelőt kereső nomád állattenyésztők támadásainak célpontjai gyakran a külterjes állattenyésztésre fenntartott telepek.

Kenya korábban nemzeti katasztrófának nyilvánította a 47 megyéjéből legalább 23-at érintő idei aszályt.

Február elején Kenya északi, aszály sújtotta területének lakói elmondták, hogy legalább 11-en vesztették életüket, amikor feldühödött és felfegyverkezett állattenyésztők nekirontottak a közeli tanyáknak és rezervátumoknak, valamint felgyújtottak egy turistaszállót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport