Lövöldözés tört ki egy bázeli kávézóban

2017.03.10. 06:53 Módosítva: 2017.03.10. 12:40

Két fegyveres lövöldözni kezdett csütörtök este Svájcban, Bázel egyik kávézójában. Két vendég azonnal meghalt, egy súlyosan megsebesült,  állapota válságos.

A bázeli ügyészség közlése szerint a két férfi 20 óra 15 perckor lépett be a Café 56 nevű belvárosi kávézóba, és tüzet nyitott a bent ülő vendégekre. A merénylőknek sikerült elmenekülniük, írja az MTI.

000 MJ2A3
Fotó: Sebastien Bozon / AFP

A Neue Zürcher Zeitung úgy tudja: a két tettes a pályaudvar felé menekült, de hiába érkezett gyorsan a rendőrség, nem tudták megtalálni őket.

Mások nem sérültek meg a kávézóban. A mentők kiérkezéséig a vendégek próbálták meg újraéleszteni a két férfit, és ők látták el a harmadik sebesüléseit. A két halálos áldozatot sikerült azonosítani: egy 28 és egy 39 éves albánról van szó. 

A hatóságok lezárták a környező utcákat a helyszínelés idejére. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket. Egy meg nem nevezett rendőrségi forrás az ANSA olasz hírügynökségnek azt mondta, hogy "helyi incidensről" van szó, amelynek semmi köze sincs az "iszlamizmushoz vagy a terrorizmushoz".

A támadás egy nappal a hagyományos bázeli farsang (Basler Fasnacht) után történt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport