Egy diák lövöldözött egy franciaországi iskolában

2017.03.16. 13:28 Módosítva: 2017.03.16. 15:43

Lövöldözés volt a délkelet-franciaországi Grasse egyik iskolájában, írja a BBC rendőrségi forrásokra hivatkozva. A francia rendőrség különleges erői (Raid) a helyszínre vonultak, és elfogták a támadót.

Le Figaro  szerint hárman megsérültek, de egyikük sincs életveszélyben, egyikük az igazgató. A belügyminisztérium szóvivője később már nyolc sérültről beszélt, de a további öt ember azért szorult orvosi ellátásra, mert sokkot kapott, őket kórházba sem kellett szállítani.

Az AFP eredetileg arról írt, egy támadó szökésben lehet, de a Le Figaro később arról számolt be, hogy csak az elfogott támadóról tudni.  A mobiltelefonokra letölthető terrorriadó alkalmazáson is kiküldtek figyelmeztetést a támadás miatt, de terrortámadásra egyelőre kevés jel utal. Valószínűbb, hogy személyes konfliktus áll a háttérben.

Rendőrségi források szerint az őrizetbe vett gyanúsított egy 17 éves diák, aki a közösségi oldalán többször posztolt az amerikai iskolai lövöldözésekről. 

Az elfogott gimnazistánál egy puskát, két pisztolyt és két gránátot is találtak. Azt még vizsgálják, hogy ezek mind működőképesek voltak-e. Valamiféle robbanószerkezetet is találtak az épületben, ezt hatástalanították.

Grasse népszerű turistacélpont Provence-ban, Nizzától negyven kilométerre fekszik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport