István, Vajk
20 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Egy kép története a londoni merénylet helyszínéről

2017-03-22T222834Z 1908098781 RC1436514440 RTRMADP 3 BRITAIN-SEC
2017.03.23. 10:15

A London belvárosában történt merénylet képei pillanatok alatt elárasztották a világsajtót, a gázolás helyszínén dolgozott ugyanis a Reuters riportere is, aki éppen a híd alatti sétányról fotózta a parlament épületét brexit-illusztrációkhoz, amikor felette az autós merénylő a tömegbe hajtott. Toby Melville ezt a fotót választotta ki, hogy elmesélje, mit élt át szerda délután.

„Puffanást hallottam, megfordultam, és azt láttam, hogy egy férfi fekszik a földön, néhány méterre tőlem. Rengeteg vér folyt a fejéből, és először azt hittem, hogy közlekedési baleset történt a hídon. Azonnal hívtam a mentőket, és elhatároztam hogy elszaladok a közeli St. Thomas Kórházba is, hogy értesítsem őket (a kórház a szomszédos épület a híd keleti lábánál – szerk.).

Felrohantam a lépcsőkön a hídra, és újabb sérülteket láttam, ekkor vált világossá, hogy nem csak baleset történt. Egy sérült nő feküdt nem messze a lépcsőktől, távolabb pedig még több sebesült volt az úton, legalább egy tucatnyi, akikhez már rohantak oda a járókelők elsősegélyt nyújtani. Mint a képen látható nő, aki egy sérült férfit próbált ellátni a járda szélén. Ekkor kezdtem én is fotózni, de még mindig senki nem tudta körülöttem, hogy mi történik pontosan. Busz volt! Egy autós! Lövöldöztek is! – mindenki mást vélt tudni, a helyszíni beszámolók alapján egyáltalán nem álltak össze a részletek.”

A szerda délután Londonban történt, autós gázolással indult késelésben a merénylővel együtt négyen haltak meg, negyvenen megsérültek. A támadásról az Indexen is olvashatnak részleteket, a legfrissebb hírek szerint hét embert vettek őrizetbe a rendőrök, akiknek közük lehet a merénylethez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport