Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Orbán Viktornak ma is nehéz napja van

2017.03.30. 10:48

Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalások sorozatát bonyolítja le az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusán. Már szerdán is nagyon sok fontos politikussal találkozott, és a jelek szerint a csütörtök sem telik el eseménytelenül. Nézzük a részleteket.

Orbán Viktor az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról egyeztetett Petro Porosenko ukrán elnökkel, adta hírül az MTI. Megállapodtak abban, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ügyben.

„Orbán Viktor arról biztosította Petro Porosenkót, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megvédését” – fogalmazott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy „elkötelezettek vagyunk az ukrán-magyar energetikai együttműködés fenntartása mellett, beleértve a közös fellépést az Északi Áramlat 2 projekttel szemben”.

Ezt követően Orbán Viktor beszélgetett Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Hajrá, Olaszország! (FI) párt vezetőjével. Áttekintették az európai gazdasági helyzetet és az olasz belpolitikát. A kormányfő magyarországi látogatásra hívta a veterán politikust.