Trump a golfpályákat választja az Ovális iroda helyett

GettyImages-148110464 master
2017.04.01. 10:59

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke, sokat golfozik. Az Indexen korábban erről egyszer már beszámoltunk, de a külföldi sajtónak egyik kedvelt témája ez, részben azért is mert a korábbi években Trump folyamatosan támadta Obamát azzal, hogy túl sokat golfozik és nem elég jó a munkához való hozzáállása.

Ehhez képest úgy áll a helyzet, hogy a Washington Post számításai szerint Trump a beiktatásától számított időszakban, minden harmadik nap meglátogatott egy olyan intézményt, ami az ő nevét viseli, ezek közül igen sok ráadásul golfpálya. Az újság összesítése szerint Trump 9 hete foglalta el hivatalát és ezalatt már tizenháromszor sikerült beiktatnia egy kis golfozást a sűrű programjába.

Az Independent arról számolt be, hogy az is gondot jelent, hogy a Fehér Ház részéről igyekeznek eltitkolni, hogy pontosan mikor és mennyit golfozik az elnök. Trumpot riporterek hada követi minden útján, de legutóbb, mikor Virginia államban az egyik saját golfpályáján tartózkodott, akkor az történt, hogy az újságíróknak azt mondták az elnök tárgyaláson vesz részt, később viszont kiderült, hogy valójában golfozott.

Az elnök gyakori kikapcsolódását ráadásul az adófizetők finanszírozzák, becslések szerint ugyanis egy floridai kiruccanás, ahol az egyik kedvelt célpontja található, nagyjából két millió dolláros költséggel jár, főleg az utazás miatt, ami azt jelenti, hogyha a következő 4 évben marad ez a tempó, akkor igen komoly összeg megy majd el az utazásokra. Az is hamar kiderült, hogy milyen veszélyes, hogy az elnök a floridai Mar-a-Lago golfparadicsomban tartott találkozók akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek.

Sean Spicer szóvívő az újságírói kérdésekre úgy próbálta védeni az elnököt, hogy felhívta a figyelmet: attól még, hogy elutazik Washingtonból még ugyanúgy dolgozik és telefonon folyamatosan egyeztet hivatalos ügyekben. Arra a kérdésre, hogy miért titkolják akkor, hogy mikor és mennyit játszik, az volt a válasz, hogy az elnöknek is jár valamennyi magánélet.

Amiatt még a téma volt a golf az a tény, hogy az elnök állítólag ezenkívül semmilyen testmozgást nem végez, ami még problémát jelenthet a 70 éves elnök számára.

(Borítókép: Ian MacNicol / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Lakáshitel