Kigyulladt Dubaj egyik épülő toronyháza

2017.04.02. 10:56
Hatalmas tűz keletkezett vasárnap reggel Dubajban egy épülő toronyházban, a sejkség legnagyobb bevásárlóközpontja, a Burdzs Kalifa közelében.

A területet sűrű füst lepte el. A helyszín közelében található az a luxushotel, amelyben 2015 szilveszterén lángok csaptak fel. 

Egy szemtanú szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek, és megkezdték az oltást. Szinte percenként lehetett hallani robbanásokat; feltehetően a munkások által a hegesztéshez használt tartályok robbantak fel. A területet a rendőrség lezárta – írja az MTI.

A helyi kormányzat tájékoztatási irodája szerint négy ember ragadt az épületben. A polgári védelem emberei egy sérültet kimenekítettek. A lángokat, amelyek az alsóbb emeleteken terjedtek szét, sikerült megfékezni, az épület hűtése folyamatban van.

Az épület nem messze található a világ legmagasabb épületétől, a 828 méteres Burdzs Kalifától. A tűzeset világszerte komoly aggályokat vetett fel a felhőkarcolók külsejének beborításához használt alumíniumpanelek biztonságosságával kapcsolatban.  • Tippek
  • Csok