Hugó
-6 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Merkel: Szégyenletes az ENSZ BT eredménytelensége

2017.04.06. 17:34 Módosítva: 2017.04.06. 21:39

Angela Merkel német kancellár szerint szégyenletes, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában nem sikerült elfogadni a feltételezett szíriai vegyifegyver-támadás feltárásáról szóló határozatot - közölte az MTI.  A kancellár csütörtökön Bad Muskauban egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: az ENSZ BT szerdai rendkívüli ülésére beterjesztett határozati javaslat elfogadásától elzárkózó tagoknak el kell gondolkodniuk azon, hogy milyen felelősséget viselnek.

Angela Merkel
Angela Merkel
Fotó: Fabian Bimmer

"Sok jel utal arra, hogy a gáztámadás Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjének számlájára írható, éppen úgy, mint annak a kórháznak a bombázása, ahol a sebesülteket ápolták" - mondta a német kancellár.

A keddi akció barbár támadás volt, amit feltétlenül ki kell vizsgálni, háborús bűncselekményt követ el, aki vegyi fegyvert vet be - hangsúlyozta Angela Merkel. 

Az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fekvő Hán Sejkún közelében kedden történt feltételezett gáztámadásban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 70 ember meghalt és százak egészsége károsodott.