Pokolgépnek vélt szerkezetet talált az oslói rendőrség

2017.04.09. 07:52

Pokolgépnek vélt szerkezetet találtak Oslo belvárosában szombat éjjel. Ellenőrzött körülmények között felrobbantottak, az üggyel összefüggésben pedig egy gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte a norvég rendőrség a Twitter-oldalán. Sajtóértesülések szerint a gyanús szerkezet egy nejlonzacskóba volt csomagolva – írja az MTI.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a helyszínen a tűzszerészekkel további vizsgálatokat folytatnak. A hatóságok egy férfit vittek be kihallgatásra, aki korábban magánál tarthatta a szóban forgó szerkezetet. A rendőrség ugyanakkor nem közölt további részletet a gyanúsítottról.

A norvég főváros Gronland nevű, részben bevándorlók által lakott kerületében számos népszerű bár és étterem mellett több mecset is található. Ebben az oslói negyedben van a város rendőr-főkapitánysága is, alig egy kilométerre attól a helytől, ahol a gyanús szerkezetet találták.

Norvégiában országszerte megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután a szomszédos Svédország fővárosában pénteken egy gázolásban – vélhetően terrortámadásban – négy ember életét vesztette, 15 pedig megsebesült. Norvégia nagyobb városában és az oslói repülőtéren is fegyveres rendőrök járőröznek.  • Tippek
  • Hírek