Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Tíz hónapja elutasították a stockholmi merénylő menedékkérelmét

2017.04.09. 18:34

A stockholmi gázolásos merénylet üzbég gyanúsítottja elutasított menedékkérő volt Svédországban, de a hatóságoknak hamis címet adott meg, ezért nem tudták őt kitoloncolni az országból, írja az MTI a svéd rendőrségre hivatkozva.

picman

A 39 éves férfi 2014-ben nyújtott be letelepedési kérelmet, amit tavaly júniusban elutasítottak, de a svéd hatóságok nem tudták őt visszaküldeni Üzbegisztánba, mert nem volt az általa korábban megadott címen. Február végén a rendőrség már hivatalosan is körözte.

„A rendőrség tud arról, hogy a pénteki merénylet gyanúsítottja szélsőséges szervezetekkel, köztük az Iszlám Állammal szimpatizál” – közölte Jonas Hysing rendőr-főkapitány. Az üzbég férfi nevét továbbra sem hozták nyilvánosságra.

A svéd ügyészség vasárnap egy újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a gázolásos támadással összefüggésben, de róla nem közöltek részleteket. Eddig már több mint ötszáz embert hallgattak ki az ügyben.

Stockhol központjában péntek délután egy teherautó nagy sebességgel egy sétálóutca járókelői közé hajtott, majd egy bevásárlóközpontnak ütközött. A tettes négy embert egy brit, egy belga és két svéd állampolgárt gázolt halálra, tizenötöt pedig megsebesített. Vasárnap még tíz sebesült volt kórházban, köztük egy kisgyerek. Négy sérült állapota súlyos.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport