Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Nukleáris csapással fenyegette Észak-Korea az Egyesült Államokat

2017.04.11. 07:36

Észak-Korea fenyegető közleményt adott ki annak apropóján, hogy az Egyesült Államok a Koreai-félszigethez vezényelte egy flottáját. 

A diktatúra figyelmeztette az USÁ-t, hogy válaszul a "vakmerő lépésére" válaszul kész megtenni mindent, ami csak szükségesnek látszik. A CNN-hez eljuttatott nyilatkozat szerint a szigorú helyzetben Phenjan feljogosítva érzi magát, hogy nukleáris erejével tegye meg a szükséges önvédelmi és megelőző lépéseket. 

"Katasztrofális következményei lesznek az Egyesült Államok agresszív lépésének" - írták.

Kedden Kim Dzsong Un várhatóan részt vesz a Legfelsőbb Népi Gyűlésen, amely Észak-Korea vezetőinek fóruma. A gyűlés néhány nappal előzi meg Kim Dzsongun nagyapjának Kim Ir Szen születésnapját. Feltételezések szerint az ország egy jó nukleáris rakétateszttel emlékezik majd meg az elhunyt vezetőről.

 Az amerikai flotta elővigyázatosságból, Észak-Korea egyre nagyobb aggodalmat keltő nukleáris programja miatt érkezett a térségbe.

Phenjan legutóbb április 5-én hajtott végre rakétakísérletet, a Scud típusú, közepes hatótávolságú rakéta azonban 60 kilométer megtétele után a Japán-tengerbe csapódott. Feltevések szerint a kommunista ország interkontinentális ballisztikus rakéta kifejlesztésén munkálkodik, amellyel képesek lennének az Egyesült Államok területe ellen is csapást végrehajtani.  • Vennék
  • Bankszámla