Benedek
-5 °C
5 °C

A nap hülyéje a szerencsétlen ecuadori turista, aki mást gondolt a Colosseumról

2017.04.12. 11:17

Rendőrök fogtak el egy 55 éves, otthon benzinkutasként dolgozó ecuadori turistát Rómában, aki egy pénzérmével rávéste felesége és fia nevét és a 2017-es évszámot a frissen felújított ókori amfiteátrum egy tartópillérére hétfőn délután.

A rongálást észrevette egy idegenvezető, aki szólt a biztonsági szolgálatnak. A rongálót elfogták és a legközelebbi csendőrőrsre vitték, ahol történelmi és művészeti jelentőségű épület megrongálása miatt jelentették fel.

Büntetését egy bíró fogja megállapítani, korábbi hasonló esetekben 20 ezer euróig (6,2 millió forint) terjedő bírságot szoktak kiszabni.

A dél-amerikai turista meglepődött, azt mondta, fogalma sem volt tettének súlyosságáról. A férfi szabadlábon védekezhet. Az MTI külön megemlíti, hogy „a vandalizmusra felhasznált euróérmét elkobozták tőle".

Az efféle rongálásokat olyan súlyosan ítélik meg Rómában, hogy Virginia Raggi főpolgármester személyesen reagált a legújabb esetre. "Róma megérdemli a tiszteletet. Aki Rómát sebzi meg, minden rómait sebez meg, és mindazokat, akik szeretik ezt a várost" - írta Twitter-üzenetében.