29 halott egy mexikói buszbalesetben

2017.04.13. 21:31

A mexikói Michoacán és Guerrero szövetségi államokat összekötő autópályán összeütközött egy üzemanyagot szállító tartálykocsi és egy turistabusz, az előbbi felrobbant, írja az MTI. Az áldozatok számáról egyelőre ellentmondásosak az információk.

Jorge Ostria Vera, a mexikói kikötőváros, Lázaro Cárdenas tűzoltóságának a vezetője az ottani közszolgálati rádióban azt mondta: legalább 29-en meghaltak és sokan megsérültek. A Reuters hírügynökség helyi hatóságokra hivatkozva ugyanakkor 12 halottról és 8 sérültről ír. A sérültek közül többen súlyosan megégtek, kritikus állapotban vannak. Félő, hogy az áldozatok száma tovább nő.

A tartálykocsi sofőrje eddig tisztázatlan okok miatt elvesztette irányítását járműve felett, és a szembejövő sávba hajtott. A buszvezető fékezett, de már nem tudott kitérni az ütközés elől. Egyes sajtóértesülések szerint a tartályban mintegy 40 ezer liter benzin volt. A tűzoltóknak több mint egy órájába telt eloltani a lángokat. Mindkét sofőr a halálos áldozatok között van.

Miguel Ángel Osorio Chong mexikói belügyminiszter a Twitteren részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak rokonainak. A buszon több mint 30-an utaztak.  Az egyik túlélő szerint a buszt egy család bérelte ki, hogy kiutazhassanak a strandra a húsvéti ünnepekre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport