Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az utolsó pillanatban akadályozták meg a berlini orosz nagykövetség elleni merényletet

2017.04.17. 00:32 Módosítva: 2017.04.17. 00:33

Az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni egy merényletet a berlini orosz nagykövetség ellen, írta a német Bild am Sonntag.

Múlt hét szombaton kommandósok hatoltak be egy Lipcséhez közeli menekülttáborba, ahol őrizetbe vettek egy 24 éves marokkói férfit. A férfi közösségi oldalakon hirdette azt a tervét, hogy a berlini orosz nagykövetség elé szombatra tervezett demonstráció résztvevői közé vegyülnek és merényletet követnek el.

A rendőrséghez a szombati tüntetés előtt néhány órával érkezett jelzés a tervezett támadásról. A férfin a terrorelhárítás speciálisan kiképzett kommandósai ütöttek rajta szombat hajnalban a Lipcséhez közeli Borsdorf konténerekből kialakított menekülttáborában, ahol 8 ezer ember lakik.

A marokói férfi megpróbált elmenekülni, de sikerült elfogni. A férfi 2015-ben érkezett menekültként Németországba. Menekültkérelmét 2016-ban elutasították. Korábban eljárás folyt ellene, mert bombamerénylettel fenyegetett meg egy borsdorfi szakképző iskolát. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!