Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Németországban és Ausztriában is gondot okoz a téli időjárás

2017.04.18. 15:39

A téli viszonyok forgalmi fennakadásokat okoztak kedden Németországban, különösen a Felső-Frankföld nevű régióban, az osztrák Alpokban pedig fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetnek a helyi hatóságok - írja az MTI.

Balesetek Németországban

Bajorország-szerte téli viszonyokkal szembesültek az autósok, az A9-es autópályán több teherautó is keresztbe állt, ami forgalmi torlódáshoz vezetett.

Az erős esőzés és a sűrű forgalom már hétfő délután hat balesethez vezetett az észak-rajna-vesztfáliai Porta Westfalica településen. A többi között egy 58 fiatl sportolót szállító busz hajtott bele egy kocsisor végébe, és több autót is egymásba tolt maga előtt. A rendőrség közlése szerint a karamboloknak kilenc súlyos és öt könnyebb sérültje volt.

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szintén több kocsi karambolozott a heves esőzés és jégeső miatt húsvét hétfőn. A rendőrség szerint itt négy súlyos, és négy könnyebb sérült volt.

A német meteorológiai szolgálat illetékese szerint a baleseteket és a fennakadásokat részben az okozhatta, hogy többen már lecserélték a téli gumikat. Az országban egyébként az elkövetkező napokban is havazásra, illetve csúszós utakra lehet számítani, éjszaka pedig akár mínusz öt fokig is süllyedhet a hőmérséklet.

Lavinaveszély Tirolban

Ausztriában helyenként 50 centis hó is esett, helyi szakértők szerint ezért Tirolban 2000 méteres magasság felett jelentősen megnőtt a lavinaveszély. Az elkövetkező napokban is havazásra lehet számítani, különösen az Észak-Alpokban, és a magaslatok közti völgyekben.

A Vorarlberg tartományi Dornbirn mellett egy teherautó lecsúszott az útról és 30 métert zuhant. A 34 éves sofőrt helikopterrel szállították kórházba.