János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktort kifütyülték Grúziában

2017.04.21. 11:56

Orbán Viktor miniszterelnök magyar–grúz üzleti fórumra érkezett Grúziába, Tbiliszibe pénteken, ahol a CEU mellett kiálló demonstrálók várták. Ahogy kiszállt az autóból, a tüntetők fütyülni kezdtek. Az alábbi videón látható a jelenet:

helyi média szerint a Marriott Hotel előtt összegyűlt tömeg egy része mélyen antidemokratikusnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar miniszterelnök nekimegy Közép-Európa egyik legjobb egyetemének.

Az MTI által közzétett képek szerint Orbán Viktor politikája mellett és ellen is demonstráltak, sajnos nem derül ki, hogy mennyien voltak, a videó szerint azonban annyi bizonyos, hogy Orbánt kifütyülték.

Az MTI beszámolója szerint egyébként az üzleti fórumot lezáró beszédében Orbán Viktor hangsúlyozta: a politikai vezetők minden tőlük telhetőt megtettek a gazdasági együttműködés ösztönzéséért, a két ország politikai kapcsolatai tökéletesek. Továbbá Magyarország és Grúzia földrajzi és kulturális szempontból is közel áll egymáshoz. Giorgi Kvirikasvili grúz miniszterelnök kiemelte: bár Grúziában csak négymillió ember él – ezért kis piacnak tűnhet –, annak regionális szerepe jelentős, és az ország dinamikusan fejlődik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!