Gusztáv
-4 °C
1 °C

Két mexikói drogkartell vezetőjét is agyonlőtték a hatóságok

2017.04.23. 10:36
Két mexikói drogkartell vezetőjét is agyonlőtték szombaton a mexikói hatóságok az ország északi részén, két külön összecsapásban Tamaulipas államban.

Az egyik lövöldözésben az Öböl-kartell vezetőjét, az „El comandante Toro” néven ismert Julian Loisa Salinast ölték meg. Salinas a két legkeresettebb mexikói drogbáró egyike volt – írja az MTI.

Egy másik összecsapásban a Los Zetas nevű kartell egyik magas beosztású tagját ölték meg a hatóságok. Francisco „Pancho” Carreónnal Ciudad Victoriában végeztek.

Az Öböl-kartell és a Los Zetas korábban együttműködtek, de 2010-ben egymás ellen fordultak, és azóta véres háborút vívnak egymással az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelem ellenőrzéséért.

A USNews azt írja: Reynosa városában, ahol Salinast megölték, az utakat kiégett buszok, teherautók és autók szegélyezik, mivel hívei a tűzzel és az utak blokkolásával próbálták segíteni a kartellfőnök szökését. A helyi erők elmondása szerint összesen 32 blokádot emeltek az utakon és autópályákon, ebből 11-et égő járművekből. Ezen kívül felégettek 9 üzlethelyiséget és 18 üresen álló épületet.