Egy öt hónapos csecsemő a romániai kanyarójárvány újabb áldozata

2017.04.25. 14:36 Módosítva: 2017.04.25. 14:49

Meghalt egy öt hónapos csecsemő kanyaróban a temesvári fertőzőbetegeket ápoló kórházban, írja a Transindex.ro. Romániában ezzel már 23-ra nőtt a kanyarójárvány áldozatainak a száma.

A lap szerint a csecsemő éppen kezdett felépülni a betegségből, amikor légmellet kapott, és meghalt. Egy hete egy három hónapos csecsemő is meghalt kanyaróban Temesváron. A csecsemők koruk miatt még nem kaphatták meg a védőoltást.

Az oltásellenesség elterjedésének köszönhetően kialakult kanyarójárvány már Románia szinte teljes területére kiterjed, közölte az MTI múlt héten a román közegészségügyi intézet tájékoztatására hivatkozva. A betegség tavaly februári megjelenése óta közel 5000 kanyarós esetet regisztráltak.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) hétfőn közzétett jelentése szerint azonban nemcsak Romániában terjed a kanyaró, hanem 13 másik európai országban (köztük Horvátországban, Lengyelországban, Ausztriában, Németországban és Franciaországban) is. Az év első két hónapjában Európában 1500 kanyarós megbetegedést jelentettek - ami 2-szer annyi, mint egy évvel ezelőtt volt.

Elfogadhatatlan azt hallani, hogy gyerekek és felnőttek halnak bele egy betegségbe olyan helyeken, ahol rendelkezésre állnak a biztonságos és megfizethető védőoltások

- közölte az ECDC adataira Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős uniós biztos.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport