László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az oroszok 45 százaléka unja Medvegyevet

2017.04.26. 18:59

Az oroszok 45 százaléka azt szeretné, ha Dmitrij Medvegyev miniszterelnök lemondana - derült ki a független Levada-központ szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.

Ezen belül 18 százalék akarja határozottan Medvegyev bukását, 27 százalék pedig inkább támogatná mint ellenezné azt. Az 1600 megkérdezett mindössze egyharmada nem ért egyet a kormányfő távozásával.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az elnöki hivatalnak "talán némi időre lesz szüksége az adatok kiértékeléséhez". A Medvegyev támogatottsági rátájában megmutatkozó megingást Peszkov a kormány által meghozott nehéz döntésekkel indokolta.

Szerencsére nem tulajdonítanak jelentőséget a számoknak

Márciusban Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egy, a világhálóra feltöltött videóban súlyos korrupcióval vádolta meg Medvegyet. Az anyagot egyedül a YouTube-on több mint 20 millióan látták.

Navalnij el kíván indulni a 2018-as elnökválasztáson. Kezdeményezésére március 26-án országos tüntetést tartottak a korrupció ellen. Medvegyev az ellene felhozott állításokat "nonszensznek", "zagyvaléknak" és politikai indítékúnak nevezte.

Natalja Tyimakova miniszterelnöki szóvivő szerdán kijelentette, hogy a kormányfő "nem tulajdonít különösebb jelentősége a közvélemény-kutatásoknak, különösen azoknak nem, amelyeket a Levada-központ teljesen meghatározható politikai megrendelés alapján végez el."

Lev Gudkov, a szociológiai intézet vezetője kijelentése miatt bocsánatkérésre szólította fel Tyimakovát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!