Alfréd
-7 °C
2 °C

Blokkolták Trump tervét a menedékvárosok megszorongatására

2017.04.26. 00:35

Trump elnök nem kényszerítheti arra az általa csak menedékvárosoknak nevezett településeket, hogy együttműködjenek a bevándorlási hatósággal. Az elnök január 25-én a szövetségi támogatás megvonását helyezte kilátásba arra az esetre, ha nem működnek együtt a városok az új bevándorlási szabályok betartásában.

Márpedig több száz város pontosan erre készül. Az Egyesült Államokban több mint háromszáz város döntött úgy, hogy korlátozza az együttműködést a helyi rendőrség között és a bevándorlási hivatal emberei között, akik országszerte keresik az illegális bevándorlókat, hogy kitoloncolhassák őket az országból. 

A városok azért döntöttek így, mert sokkal fontosabbnak tartják, hogy a lakosság, beleértve a bevándolókat is, merjen együttműködni a rendőrséggel, és mindenképpen jelentsék a bűncselekményeket, és eközben ne kelljen a kitoloncolástól tartaniuk.

William H. Orrick szövetségi bíró közölte a rossz hírt Trump kormányával, hogy a városok támgatásának megvonása alkotmányellenes lehet, azaz nem lehet a tepelüléseket ilyesmivel zsarolni. 

  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!