Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Meghalt két amerikai katona Afganisztánban

2017.04.28. 06:12

Életét vesztette két amerikai katona, egy pedig könnyebben megsebesült Afganisztánban szerdán az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet harcosai elleni támadásban, írja az MTI.

Az Egyesült Államok hadseregének kabuli szóvivője, Bill Salvin kapitány közlése szerint az összecsapásban elesett a dzsihadisták több tucat embere is.

Az amerikaiakat afgán katonákkal együtt helikopter vitte bevetésük helyszínére az ország keleti felén, Nangarhar tartományban. Leszállásuk sikeres volt, ám miután gyalog haladtak tovább, rájuk támadtak a dzsihadisták egy völgyben.

"Az Iszlám Állam afgán csoportja ellen a világnak fontos a harc, amely sajnos nem jár áldozatok nélkül" - mondta John Nicholson tábornok, az Afganisztánban állomásozó amerikai erők parancsnoka.

Az amerikai-afgán vegyes szakaszt a támadás közel érte ahhoz a ponthoz, amelyre az Egyesült Államok két hete ledobta hadseregének legpusztítóbb hagyományos - nem nukleáris - bombáját. A bombatámadás pár nappal azután történt, hogy életét vesztette Kelet-Afganisztánban az amerikai különleges erők egy katonája.