Zsófia
17 °C
21 °C

Ferenc pápa Trump fogadásáról beszélt

2017.05.14. 07:42

Ferenc pápa újságírók kérdésére válaszolva leszögezte, hogy senkit sem ítél meg, amíg meg nem hallgatta a mondanivalóját, és ez így lesz az amerikai elnök esetében is, írja az MTI.

Az egyházfő a Portugáliából Rómába tartó repülőgépen beszélt erről még szombaton az őt kísérő tudósítóknak. A kérdésre, hogy miként fog fogadni egy olyan államfőt, akinek a nézetei annyira különböznek az övéitől például a migráció, a falak építése és a klímaváltozás elleni küzdelem kérdésben, a pápa egyszerűen azt válaszolta, hogy "meghallgatja" a május 24-én Vatikánba látogató Donald Trumpot.

Soha sem ítélek meg egy embert anélkül, hogy meghallgatnám. Ezt kell tennem. Meghallgatom, és majd megmondom, hogy mit gondolok

- jelentette ki. Ferenc pápa hangsúlyozta, minden helyzetben az a legfontosabb, hogy "keressük a be nem zárt ajtókat. Lépésről lépésre kell haladni".

A pápa május 24-én, szerdán reggel fél 9-kor az Apostoli Palotában fogadja Donald Trump amerikai elnököt. Ezt követően Trump elnök találkozik Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával