Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

A mobiltelefonja mentette meg egy nő életét a manchesteri robbantáskor

2017.05.25. 15:38

A mobiltelefonja menthette meg egy walesi nő életét a manchesteri terrortámadásban - számolt be a BBC.  A Pwllheli nevű településről származó Lisa Bridgett éppen telefonált az Ariana Grande-koncert után a Manchester Arénában, amikor az öngyilkos merénylő felrobbantotta magát.

phn1
Fotó: Lisa Bridgett / Facebook

A nő súlyosan megsérült, egy lerepülő acél anyacsavar átlőtte a középső ujját, a telefonját, áthatolt az arccsontján, és az orrához közel állt meg. A férje szerint a telefon nemcsak jelentősen lelassította, de el is térítette a csavar útját, így a nő életét megmentette.  

phn2
Fotó: Lisa Bridgett / Facebook

  

Lisa Bridgett a pwllheli-i kikötő igazgatója, és a lányával, illetve annak barátnőjével vett részt a koncerten. Férje, Steve azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a felesége már jobb hangulatban van, és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy életben maradt. A nőt kedden és csütörtökön is megműtötték, a fejsérülésein kívül eltört a bokája, és egy nagy seb keletkezett a combján.  

A manchesteri koncerten történt terrortámadásban 22 ember vesztette életét és 64-en megsebesültek. Eddig nyolc embert tartóztattak le az ügyben, az elkövető Salman Abedi volt.