Négy taxisofőrt öltek meg Mexikóban

2017.05.27. 07:59

Négy taxisofőrt gyilkoltak meg egy turisták által kedvelt közép-mexikói városban, San Miguel de Allendéban, írja az MTI. A település, ahol sok amerikai nyugdíjas él, kedvelt utazási célja külföldi turistáknak. Ricardo Villareal polgármester úgy vélekedett, a leszámolás az utcán árusított kábítószer piacának felosztása miatt történhetett.

A városi elöljáró a Radio Formula nevű állomásnak azt mondta, mivel San Miguel egy turistacélpont, a településen folyik kisebb mértékű kábítószer-árusítás. A város ugyanakkor biztonságosnak tekinthető.

Elmondta: a taxisokkal úgy végeztek, hogy a város egy távoli pontjára hívták őket, ahol járművükben gyilkolták meg őket.

A városi hatóságok két sebesültről is tudnak.

Mexikóban jelentősen megnőtt a különböző kábítószerbandák közötti leszámolás a turisták által kedvelt településeken. Ilyen gyilkosságok történtek Cancunban, Zihuatanejóban és Los Cabosban, a támadások célpontjai azonban nem turisták voltak.

A kelet-mexikói Veracruz államban pénteken a helyi ügyészség arról számolt be, hogy öt holttestre bukkantak egy mezőn. A dokumentumból nem derült ki, a gyilkosságokat miképpen követték el, de a helyi sajtó szerint az áldozatokat lefejezték.

Veracruz államra is jellemző a különböző drogkartellek közötti háborúskodás, valamint más a bűncselekmények, de nagy az emberrablások száma is. Az államban több bűnbanda küzd egymással a terület uralmáért. Elsősorban a Los Zetas és a Jalisco Nueva Generación (Jaliscói Új Generáció - CJNG) nevű drogkartellek vívnak véres harcokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport